Pravila privatnosti

Saznajte što od podataka čuvamo i što su to "kolačići"?

U Marta Uslugama (“mi” ili “naš”) cijenimo vašu privatnost i važnost zaštite vaših podataka. Ova Pravila privatnosti (“Politika privatnosti”) opisuju našu praksu privatnosti za aktivnosti navedene u nastavku. U skladu s vašim pravima, obavještavamo vas kako prikupljamo, pohranjujemo, pristupamo i na drugi način obrađujemo informacije koje se odnose na pojedince. U ovoj Politici, “osobni podaci” odnose se na sve informacije koje same po sebi ili u kombinaciji s drugim dostupnim informacijama mogu razlikovati pojedinca od pojedinca.

Opseg

Ova se politika primjenjuje na web stranice i domene Marta Usluga – www.svijecemarta.hr.
Ova Pravila se ne odnose na aplikacije, web-mjesta, proizvode, usluge ili platforme trećih strana kojima se može pristupiti putem (ne Marta Usluge) poveznica koje Vam možemo pružiti.
Spomenute stranice su u vlasništvu Trećih lica i njima se upravlja neovisno od nas, te imaju svoje zasebne prakse privatnosti i prikupljanja podataka.
Svi osobni podaci koje dostavite spomenutim stranicama, regulirat će se politikom privatnosti treće strane.
Ne možemo prihvatiti odgovornost za radnje ili politike tih nezavisnih stranica i nismo odgovorni za sadržaj ili praksu privatnosti takvih stranica.

Aktivnosti obrade podataka

Ova Pravila privatnosti primjenjuju se kada stupite u interakciju s nama čineći nešto od sljedećeg:

 • Kada koristite našu aplikaciju i usluge kao ovlašteni korisnik
 • Kada posjetite bilo koju stranicu na ovom web sjedištu, a koja je povezana s ovim Pravilima privatnosti
 • Kada primate bilo kakvu komunikaciju od nas, uključujući biltene, e-poštu, pozive ili poruke

Podaci koje ustupate

Kada izvršite kupnju ili pokušate izvršiti kupnju putem obrasca za narudžbu, prikupljamo osobne podatke kao dio informacija o vašoj narudžbi.

Ovi podaci uključuju:

 • Vaše ime i prezime, adresu e-pošte i kontakt broj
 • Podatke o plaćanju kao što su vaša adresa za naplatu i/ili za dostavu, kreditna kartica, debitna kartica ili drugi način plaćanja

Ako nama ili našim pružateljima usluga date bilo koje osobne podatke koji se odnose na druge pojedince, izjavljujete da imate za to ovlasti i potvrđujete da će se ti podaci koristiti u skladu s ovim Pravilima privatnosti.

Ukoliko smatrate da su nam vaši osobni podaci dostavljeni na neispravan način ili da na drugi način ostvarujete svoja prava u vezi sa vašim osobnim podacima, kontaktirajte nas pomoću informacija navedenih u odjeljku “Kontaktirajte nas”.

Podaci o uređaju i upotrebi

Kada posjetite web stranicu Marta Usluge, automatski prikupljamo i pohranjujemo podatke o vašoj posjeti pomoću kolačića preglednika (datoteke koje šaljemo na vaše računalo) ili slične tehnologije. Možete naložiti svom pregledniku da odbije sve kolačiće ili da naznači kada se kolačić šalje. Opcija pomoći na većini preglednika pružit će informacije o tome kako prihvatiti kolačiće, onemogućiti kolačiće ili vas obavijestiti kada primate novi kolačić. Ukoliko ne prihvaćate kolačiće, možda nećete moći koristiti neke značajke naših usluga i preporučujemo vam da ih ostavite uključene.
Također obrađujemo informacije kada koristite naše usluge i proizvode.

Ove informacije mogu uključivati:

 • IP adresu
 • Pojedinačne proizvode koje pregledavate
 • Pojmove ili pretrage koje su vas dovele do stranice Marta Usluge
 • Vremensku zonu
 • Podatke koje prikupljamo od trećih strana

Vaše osobne podatke možemo primati od trećih strana kao što su tvrtke koje su pretplaćene na usluge Marta Usluge, od naših partnera ili drugih izvora. Ove podatke ne prikupljamo mi, već treća strana i podliježu vlastitim posebnim pravilima o privatnosti i prikupljanju podataka relevantne treće strane. Nemamo nikakvu kontrolu ili informaciju o tome kako treća strana postupa s vašim osobnim podacima. Kao i uvijek, imate pravo pregledati i ispraviti ove informacije.

Ako imate bilo kakvih pitanja, najprije se obratite relevantnoj trećoj strani za daljnje informacije o vašim osobnim podacima. Ako ta treća strana ne reagira na vaša prava, možete kontaktirati našeg službenika za zaštitu podataka (podaci za kontakt u nastavku) i mi ćemo vam pomoći.

Naše web stranice i usluge mogu sadržavati poveznice na druge web stranice, aplikacije i usluge koje održavaju treće strane. Informacijske prakse takvih drugih usluga ili mreža društvenih medija koje pružaju usluge poslužitelja za naše stranice društvenih medija pod našom robnom markom, regulirane su u ovim Pravilama o privatnosti trećih strana, koje biste trebali pregledati kako biste bolje razumjeli praksu privatnosti tih trećih strana.

Svrha i pravna osnova za obradu osobnih podataka

Prikupljamo i koristimo osobne podatke o vama uz vaš pristanak za pružanje, održavanje i razvoj naših proizvoda i usluga te da razumijemo kako ih poboljšati.

Ove namjere mogu uključivati:

– Isporuku vašeg proizvoda ili usluge
– Ispunjavanje narudžbi uključujući elektronsku i neelektronsku pošiljku
– Izgradnju sigurnog okruženja
– Provjeru autentičnosti vašeg identiteta
– Istraživanje i spriječavanje sigurnosnih incidenata poput kršenja, napada i virtualnh napada
– Pružanje, razvoj i poboljšanje naših proizvoda i usluga
– Otkrivanje i otklanjanje grešaka
– Omogućavanje pristupa uslugama Marta Usluge
– Pružanje tehničke i korisničke podrške
– Organiziranje i pružanje oglašavanja i marketinga
– Slanje biltena i druga marketinška komunikacija o trenutnim i budućim proizvodima, programima i uslugama, događajima i promocijama koje održavamo ili organiziramo u naše ime
– Organiziranje usluga i/ili registriranje naručitelja i zakazivanje termina izvršavanja usluge ili sastanka

Tamo gdje obrađujemo vaše osobne podatke za pružanje proizvoda ili usluge, to činimo jer je potrebno izvršiti ugovorne obveze. Sva gore navedena obrada nužna je u našem legitimnom interesu za pružanje proizvoda i usluga i za održavanje našeg odnosa s vama i za zaštitu našeg poslovanja, na primjer, od prijevare.
Za pokretanje usluga s vama bit će potreban pristanak. Nova suglasnost bit će potrebna ako se izvrši bilo kakva promjena vrste prikupljenih podataka.

Unutar našeg ugovora, ako ne date privolu, neke usluge vam možda neće biti dostupne.

Dijeljenje i otkrivanje

Vaše osobne podatke dijelit ćemo s trećim stranama samo na načine koji su navedeni u ovoj Politici ili navedeni u trenutku kada se osobni podaci prikupljaju. Također koristimo Google Analytics kako bismo razumjeli kako naši korisnici koriste stranicu. Ovdje možete pročitati više o tome kako Google koristi vaše osobne podatke: www.google.com/intl/en/policies/privacy. Google Analytics možete isključiti ovdje: www.tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Također možemo koristiti vaše osobne podatke kako bismo vam pružili ciljani marketing putem oglasa ili komunikaciju (kao što su bilteni).

Za više informacija o tome kako funkcionira ciljano oglašavanje, možete posjetiti obrazovnu stranicu Network Advertising Initiative (“NAI”) na:
www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.

Osim toga, možete odustati od nekih od ovih usluga posjetom portalu za isključivanje Digital Advertising Alliance na:
www.optout.aboutads.info.

Pružatelji usluga i druge treće strane

Možemo koristiti pružatelja usluga treće strane, neovisne izvođače, agencije ili konzultante za isporuku i pomoć u poboljšanju naših proizvoda i usluga.
Pružatelji usluga mogu biti unutar ili izvan EGP-a. Vaše osobne podatke možemo dijeliti s marketinškim agencijama, pružateljima usluga baze podataka, pružateljima usluga sigurnosnog kopiranja i oporavka od katastrofe, pružateljima usluga e-pošte i drugima, ali samo radi održavanja i poboljšanja naših proizvoda i usluga.

Za dodatne informacije o primateljima vaših osobnih podataka, molimo kontaktirajte nas pomoću informacija u odjeljku “Kontaktirajte nas” u nastavku.

Što su kolačići?

Vjerujemo u transparentnost načina na koji prikupljamo i koristimo podatke. Ova Pravila o kolačićima pružaju informacije o tome kako i kada koristimo kolačiće.

Što je kolačić?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje posjećena web stranica sprema na vaše računalo ili mobilni uređaj. Oni su jedinstveni za vaš preglednik. Kolačići bilježe kako se krećete web-mjestom tako da, kada ponovno posjetite to web-mjesto, mogu predstaviti prilagođene opcije na temelju informacija pohranjenih tijekom vašeg posljednjeg posjeta. Na primjer, kolačići obično spremaju postavke, poput željenog jezika. Kasnije, kada ponovno otvorite istu web stranicu, preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. To omogućuje stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama.

Kolačići se također koriste za analizu prometa na web stranici te u reklamne i marketinške svrhe. Koriste ih gotovo sve web stranice i ne štete vašem sustavu. 

Vrste kolačića:

Kolačići sesije (privremeni kolačići) pohranjuju se na vašem računalu samo tijekom vaše web sesije i automatski se brišu kada zatvorite preglednik. Obično pohranjuju anonimni ID sesije koji vam omogućuje pregledavanje web stranice bez prikupljanja osobnih podataka s vašeg računala.

Trajni kolačići (“permanent” ili stalni kolačići) pohranjuju se kao datoteka na vašem računalu i tamo ostaju kada zatvorite web preglednik. Kolačić može pročitati web mjesto koje ga je stvorilo kada ponovno posjetite to web mjesto. Traju dok ih vi ili vaš preglednik ne izbrišete ili dok ne isteknu.

Kolačići prve strane dolaze s web stranice koju gledate i mogu biti privremeni ili trajni. Oni pohranjuju podatke koji će se ponovno koristiti prilikom sljedećeg posjeta stranici.

Kolačići treće strane dolaze s drugih web stranica/domena (kao što su skočni prozori ili drugi oglasi) koji se nalaze na web stranicama koje gledate. Pomoću ovih kolačića web stranica može pratiti korištenje interneta ili povijest pregledavanja. Postavke privatnosti u većini modernih preglednika omogućuju vam blokiranje kolačića trećih strana. 

Društvene mreže imaju značajke dijeljenja koje postavljaju kolačiće na uređaje korisnika.

Za više informacija o kolačićima posjetite: http://www.allaboutcookies.org/  ili http://www.youronlinechoices.eu/ .

Korisiti li ova web stranica kolačiće?

Da, ova web stranica ( https://englishthenaturalway.com/) koristi kolačiće. Korištenjem ove web stranice pristajete na način prikupljanja podataka te pohranu i pristup kolačićima na vašem uređaju. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali vam neke njezine značajke neće biti dostupne.

Kako ovo web mjesto koristi kolačiće?

Koristimo kolačiće kako bi vaše interakcije bile brže i sigurnije. Također koristimo kolačiće kako bismo pratili vaše korištenje naše web stranice. To nam omogućuje da razumijemo kako koristite stranicu i omogućuje nam provođenje analitike i prilagodbe, što nam zauzvrat pomaže u razvoju i poboljšanju naše web stranice i usluga.  

Što možete učiniti ako ne želite da se kolačići postavljaju ili ako želite da se uklone?

Koristimo Google Analytics. Ako želite spriječiti Google Analytics da sprema kolačiće, to možete učiniti putem ove poveznice: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Štoviše, većina vam preglednika daje mogućnost upravljanja kolačićima na način koji odgovara vašim potrebama i preferencijama. U nekim preglednicima možete postaviti pravila za upravljanje kolačićima za pojedinačna mjesta, što vam daje veću kontrolu nad vašom privatnošću. To znači da možete onemogućiti kolačiće sa svih stranica osim onih kojima vjerujete. Proizvođači preglednika pružaju stranice pomoći koje se odnose na upravljanje kolačićima u njihovim proizvodima. Više informacija potražite na stranici za pomoć vašeg preglednika.

Na kraju, imajte na umu da ako ograničite mogućnost web stranica i aplikacija da postavljaju kolačiće, možete izgubiti mogućnost pristupa nekim uslugama jer web stranica više neće biti prilagođena vama.

Vaše osobne podatke zadržat ćemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za svrhu za koju su ti podaci prikupljeni i u mjeri u kojoj to zahtijeva mjerodavni zakon. Kada nam osobni podaci više ne budu potrebni, uklonit ćemo ih iz naših sustava i/ili poduzeti korake da ih učinimo anonimnim.

Nećemo svjesno prikupljati osobne podatke od djece mlađe od 16 godina.

Ovisno o vašem geografskom položaju i državljanstvu, vaša prava podliježu lokalnim propisima o privatnosti podataka. Ta prava mogu uključivati:

 • Pravo na pristup (PIPEDA, GDPR članak 15, CCPA, LGPD)

  Imate pravo zatražiti kopiju osobnih podataka koje obrađujemo o vama.

 • Pravo na ispravak (PIPEDA, GDPR članak 16, LGPD)

  Imate pravo na ispravak nepotpunih ili netočnih osobnih podataka koje obrađujemo o vama.

 • Pravo na zaborav (pravo na brisanje) (GDPR članak 17, CCPA, LGPD)

  Imate pravo zahtijevati da izbrišemo osobne podatke koje obrađujemo o vama. Osim što to nismo dužni učiniti ako takve podatke moramo zadržati kako bismo ispunili zakonsku obvezu ili uspostavili, ostvarili ili obranili pravne zahtjeve.

 • Pravo na ograničenje obrade (GDPR, članak 18, LGPD)

  Imate pravo ograničiti našu obradu vaših osobnih podataka ako smatrate da su ti podaci netočni; naša obrada je nezakonita; ili ako više ne trebamo obrađivati ​​takve podatke za određenu svrhu osim ako nismo u mogućnosti izbrisati podatke zbog zakonske ili druge obveze ili zato što ne želite da ih izbrišemo.

 • Pravo na prenosivost (PIPEDA, GDPR članak 20, LGPD)

  Imate pravo dobiti osobne podatke koje imamo o vama, u strukturiranom, elektroničkom formatu, te prenijeti te podatke drugom voditelju obrade podataka, gdje su to (a) osobni podaci koje ste nam dali i (b) ako te podatke obrađujemo na temelju vašeg pristanka ili radi sklapanja ugovora s vama ili trećom stranom koja je pretplaćena na usluge Marta Usluge.
 • Pravo na prigovor (GDPR članak 21, LGPD)

  Ako je pravno opravdanje za našu obradu vaših osobnih podataka naš legitimni interes, imate pravo prigovoriti takvoj obradi iz razloga koji se odnose na vašu posebnu situaciju. Poštivat ćemo vaš zahtjev osim ako nemamo uvjerljive legitimne osnove za obradu koje nadmašuju vaše interese i prava, ili ako trebamo nastaviti s obradom podataka za uspostavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnog zahtjeva.

 • Pravo ne biti diskriminiran (CCPA)

  Imate pravo da vam se ne uskrati usluga ili da imate promijenjeno iskustvo na temelju izvršenja bilo kojeg od vaših CCPA prava.

Povlačenje privole

Ako ste pristali na našu obradu vaših osobnih podataka, imate pravo povući svoju privolu u bilo kojem trenutku, bez naknade, kao što je slučaj kada se želite odjaviti s marketinških poruka koje primate od nas. Ako želite povući svoju privolu, kontaktirajte nas pomoću podataka koji se nalaze na dnu ove stranice.

Kako ostvariti svoja prava

Možete podnijeti zahtjev za ostvarivanje bilo kojeg od ovih prava u vezi s vašim osobnim podacima slanjem zahtjeva našem timu za zaštitu privatnosti pomoću obrasca u nastavku. Zbog vaše privatnosti i sigurnosti, prema našem nahođenju, možemo zahtijevati od vas da dokažete svoj identitet prije pružanja traženih informacija.

Ova Pravila možemo izmijeniti u bilo kojem trenutku. Ako promijenimo Pravila, objavit ćemo ažuriranu verziju ovih Pravila na ovoj web stranici. Kada koristite naše usluge, od vas će se tražiti da pregledate i prihvatite našu Politiku privatnosti. Na taj način možemo zabilježiti vaše prihvaćanje i obavijestiti vas o svim budućim promjenama ove Politike.

Ukoliko imate pritužbu na ova Pravila ili bilo koji element vaših osobnih podataka koje čuvamo, kontaktirajte nas putem niže navedenog kontakta. Ako niste zadovoljni, imate pravo uložiti pritužbu lokalnom tijelu za zaštitu podataka.

Ako imate sjedište u EEA, posjetite ovu web stranicu (www.ec.europa.eu/newsroom/article29/document.cfm?action=display&doc_id=50061) za popis lokalnih tijela za zaštitu podataka.

Kako biste zatražili kopiju svojih podatka, odjavili se s naše liste e-pošte, zatražili brisanje vaših podataka ili postavili pitanje o privatnosti vaših podataka, javite nam se:

Marta Usluge

Zadnja izmjena 24.02.2024. 22:04h